onsdag, oktober 14, 2009

"Lediga dagar"

Denna veckan är ett kapitel för sej.
I måndags var jag "ledig", men då spenderade jag hela dagen i Borås, på hudmottagningen gånger 2 och på Knalleland däremellan. Får hudförändringar hela tiden, det heter Basaliom och är en lindrig typ av hudcancer. Den sprider sej väldigt sällan men angriper huden så dessa prickar måste tas bort innan de blir för stora. Efter strålbehandlingen jag genomgick för 22 år sedan får jag sådana hudförändringar hela tiden och har hittills tagit bort 23 st. De har skurit, fryst med flytande kväve och nu skulle vi prova en slags ljusbehandling som verkar ge snyggare resultat kosmetiskt, jag börjar ju se ut som en prickigkorv på rygg och bröst nu. Den här behandlingen gick ut på att de kladdade på en kräm på de förändringar som skulle behandlas (5 stycken denna gång), sedan fick jag gå på stan 3 timmar för att komma tillbaka för att behandla med ett speciellt ljus. Detta skall upprepas om en vecka. Det kliade och sved under ljusbehandlingen men gjorde inte lika ont som de 2 jag tog bort på ryggen på fm. De sprutar flytande kväve på fläckarna och det bränner till ordentligt.
Det var min lediga måndag det...
Min "lediga" tisdag började med att vi gick upp tidigt för att Agnes skulle till ögonmottagningen, sen mitt i frukosten ringde de och sa att hon var sjuk så det blev inställt. Efter en timme ringde de från jobbet och undrar om jag kunde ta hand om tappningen av blodgivarna på kvällen eftersom hon som skulle jobbat var sjuk. Det var min "lediga" tisdag som blev jobbkväll.
Ser fram emot torsdag då jag drar till Jönköping 2 dagar på möte/kurs. Skall bli skönt att äta god mat, träffa trevligt folk (bla några fd arbetskamrater) och lyssna på intressanta föreläsningar.
Hej och hå

1 kommentar:

Ina sa...

Låter jobbigt det där med din behandling, men skönt att de har hittat metoder som integör lika ont längre.