fredag, oktober 23, 2009

"Upplyftande dag"

Min chef har varit på ett sk klinikledningsmöte och idag fick vi lite "upplyftande info" om detta. Infon var typ att läget är skitkärvt och att det är anställningsstopp och skulle någon vara sjuk så får man bara ta in extrapersonal (och då helst timanställda) vid exremt nödvändiga situationer och detta måste rapporteras till "högre ort". Vi har inte ens timanställda att ta in och behövs det folk täcker vi andra upp. Får vi inte detta så måste vi ju prioritera akuta grejer och det medför ju i sista änden att patienter blir lidande, får vänta ytterligare på vård/operationer och allt blir försenat och har de tur får de förhoppningsvis pengar från fk eller a-kassa (men det är inte alla som får det.... ), Det känns som de bara flyttar problemen runt runt. Vi vårdpersonal har så grymt stor arbetsbelastning och hinner inte med alla som behöver vård samtidigt som vi MÅSTE göra rätt hela tiden så att inte folk bli felbehandlade. Dåligt betalt har vi till råga på allt och nu vill SKL säga upp löneavtalet...Rimmar j-ligt illa tycker jag. Snart har vi en hel generation underbetalda och utslitna BMA, ssk och uusk mm som inte vill annat än att göra ett bra jobb.
HOPPAS man får hålla sej frisk så man hoppas besöka sjukvården i dessa tider.

1 kommentar:

camilla sa...

Oj, att ni inte har vikarier,det låter konstigt, då är ni i personalen så pass flexibla så ni kan hoppa in, det är inte dåligt.

Funderar på dina "prickar" är det sånna som står ut ifrån huden?! För efter min förlossning har jag fått prickar, inget som buktar ut, bara är annan hudfärg ner ifrån halsen. Kanske bäst att gå & kolla mig.

Nu blev här långt i din blogg.

Ha det gott!