tisdag, augusti 25, 2009

Det blev en bra dag..

...och det berodde säkert på att jag fick inta morgonkaffet i lugn och ro, sedan hade vi lite roligt planerat oxå, inte bara städ och tvätt och annat jag gör när jag är ledig.
Åkte först till en kompis och lånade lite Mary Kay saker till helgens äventyr. Fikade där en stund och barnen lekte med hennes son.
Efteråt blev det Maxi där vi träffade svägerskan med ungar. Hennes äldsta fick dela kundvagn med Agnes och Tilda och så enkelt har det inte varit att handla någon gång förut!! De sjöng i kör för hela affären och hade grymt skoj. Sa till svägerskan att jag kan ta med mej Simon varje gång jag handlar.....
Åt lite lunch hemma hos dom och barnen fick leka, det gick ganska bra förutom att Tilda fick ett plastsvärd i ögat, eller precis jämte och var otröstlig en bra stund. Ingen större skada skedd utan bara ett litet märke, tur var väl det....

Sömnbrist och morgonkaffe

Mina goa ungar lät mej sova ända till 7.45 ungefär, TACK för det behövdes.
Var så trött igår kväll att jag hade svårt att sova, skitskumt. Kroppen kändes helt matt och slut, men det gick bara inte att komma till ro. Tog fram spikmattan, som om jag skall vara helt ärlig inte är direkt utsliten om man säger så, men jag råkade somna på den....Vaknade till och tog bort den och sedan sov jag tills Tilda vaknade och ropade. Somnade om och vaknade av att makens j-la telefon började pipa, somnade om igen, sedan kom Agnes, och så höll det på med ungar och telefoner som väckte mej stup i kvarten-frusterande, är ju nästan som när man hade spädbarn ju. Så TACK än en gång mina älskade ungar att jag fick sovmorgon.
Nu låter dom mej dricka mitt morgonkaffe i lugn och ro oxå, visst är dom snälla mina barn?????

måndag, augusti 24, 2009

Det måste väl vara fantastiskt kul att jobba på förskola????

Tänk va dom måste få höra mycket roliga saker?? Sedan är det säkert väldigt slitigt också, men jag beundrar personalen på A och T:s förskola, så himla duktiga och goa.
Idag pratade jag med en på förskolan som berättade vilka roliga lekar Agnes och Tilda leker, väldigt mycket rollspel nu.
I fredags hade Tilda sagt.-Jag heter Nora och jag är 4 år, jag är mamma och har en bebis som heter Bebis och är 8 år.....Vad får dom allt ifrån??? Nora är säkert efter min lilla kusin som vi hälsat på några gånger, sedan är det väldigt stort och vuxet att fylla 4 (även om det är ganska länge tills dess) men de pratar mkt om, när jag fyller 4, DÅ skall jag göra si och så.
Många dagliga skratt blir det med 2 brutalt aktiva och för det mesta glada ungar.
ÄLSKAR ER

ojojoj, vad man är seg

Det är bara att inse att man inte är tonåring längre, sena nätter och fester sätter sina spår helt klart. Ny vecka och jag måste ta tag i allt igen, träningen speciellt, efter min 30 dagars challenge med wii så har jag lixom lagt av men. Kanske skulle ta en sväng till gymet imorgon när maken kommit hem???? Tanken börjar gro och det är ett steg i rätt riktning iaf!!!!
Nu skall jag kolla den norska Himmelblå och sen gå och lägga mej med Edward Cullen o co (JA, jag råkade börja med de där förbannade fjortisböckerna jag med...)

söndag, augusti 23, 2009

Men man har skitkul med sprit oxå!!!

Trött och mör efter en riktigt lyckad kräftskiva med efterföljande efterfest med make och Madonna på DVD (KonsertDVD med Confessionstour-så grymt bra!!!). Men, den stora frågan: Varför kommer jag aldrig i säng??? Klockan var väl en halv 6 innan vi somnade och barnen kom redan halv 11 så det blev inte så många timmars sömn.....Men det var det värt efter en så lyckad kväll, eller helg får man väl säga eftersom 50 års festen i fredags var riktigt kul (som ni ser av fotot i inlägget nedan).

lördag, augusti 22, 2009

Så här snygg blir man utan sprit och så kul har man!!


Party hela veckan...

eller helgen åtminstone. Igår var det överraskningsfest för Ingos syster som fyllde 50. Väldigt trevligt och hon blev rätt paff. Var chaufför åt maken så det blev vatten och lättöl för min del, men ibland kan man ha kul utan sprit oxå...faktiskt!! Bildbevis kommer snart!!
Idag är det min tur iaf (eller bådas, men jag tror maken tar det lugnt för han har varit lite låg idag om man säger så...), så nu laddar jag med hamburgare och öl, skall snart duscha och göra mej fin-
Hoppas alla har en härlig lördag

måndag, augusti 17, 2009

Varför är det så svårt att gå och lägga sej.....

Borde sova för jag är förbannat trött och matt, men vad är det som gör att man fastnar uppe framför datorn, TV trots att man borde sova. Har alltid varit sån, sedan jag var liten, vill aldrig gå och lägga mej. Jag kan lätt vara vaken en hel natt bara jag har någon sysselsättning som dator, TV-spel, bra böcker/filmer eller kanske en kul fest...Värsta är att jag aldrig sover så värst länge på morgnarna trots detta nattsuddande....
Nä nu skall jag gå och lägga mej tidigt ikväll, lovar att stänga av datorn NU, (skall bara kolla lite facebook först....)

söndag, augusti 16, 2009

Ny vecka-nya utmaningar

Avslutande min 30 dagars challenge på mitt Nintendpo Wii i onsdags. Iofs så behövde jag 32 dagar för att klara 20 pass, men jag är nöjd ändå. Med mina arbetstider har jag lixom inte alltid tid att träna 5 dagar i veckan, så är det bara. Kanske skulle återta min gymkarriär igen, det är dyrt att vara stödmedlem....
Denna veckan kommer några semesterfirare tillbaka på jobbet och det kommer troligen bli mer att göra. Har ledig dag imorgon då fsk är stängda, annars långa dagar allihop.
Ser fram emot helgen med party både fredag och lördag och barnen skall sova borta 2 nätter. Första natten hos sina kusiner och på lördag skall Tilda sova hos mormor och morfar och Agnes hos farmor och farfar, de är mysigt för dom att få all uppmärksamhet ibland.

lördag, augusti 15, 2009

16 augusti 1986 och 1994-usch

16 augusti -en usch och blädag
16 Augusti är ett datum som 2 gånger har vänt uppochner på min tillvaro. 1986 då jag fick diagnosen Hodgkin´s lymfom, cancer i lymfkörtlarna, hade stora tumörer i bröstkorgen och spridning till lymfkörtlar i hals och armhålor. Allt uppdagades efter att under sommarens gång bara blivit sämre och sämre. Det började på våren med en virusinfektion och sedan en liten knöl på halsen, fortsatte successivt med feberperioder, ofantlig trötthet, illamående och avmagring, hosta, anfåddhet (typ alla symtom på ngt allvarligt men som jag trodde var den jäkla virusinfektionen) och senare ett antal knölar till, ca 5 ungefär, och blev då den 16 augusti riktigt jävla akut, då jag via vårdcentralen slussades mellan röntgen, medicinmottagningen, barnmottagningen i borås, barnonkologen på östra och sen akut upp till BarnIntensiven med andnöd och livshotande symtom som följd. Fortsättningen blev sen en behandlingsperiod med operationer, cellgifter och strålbehandlignng, otroligt tufft för en tonåring med isolering, nada skolgång, håravfall och otaliga allvarliga infektioner som följd.. Förutom en del sena komlikationer och några livslånga sviter (men tur nog behandlingsbara) så mår jag bra idag. Allt detta har säkert påverkat stora delar av mit liv och mina val, tex att jag nu arbetar på ett laboratorium där man analyserar prover ,tex de analyser jag blev "expert" på när jag var sjuk. Jag tappar blodgivare, jag tog emot stora mängder blod och trombocyter (blodplättar) under min sjukdomstid (och även efter min förlossning), man kan se det som att det är mitt sätt att ge tillbaka eftersom jag aldrig kommer få lämna blod själv.Trots en otroligt tuff tid så har det ändå gett något gott tillbaka, hoppas jag.
16 Augusti 1994: Samma jävla datum som helvetet 1986 så tog en otroligt älskad vän och expojkvän livet av sej. Nästan 15 år sedan och det känns ändå som igår. Minns sista gången jag täffade honom , det var något dygn innan, och jag tyckte han betedde sej skumt, detta har jag analyserat sönder och samman, vad kunde jag gjort, om jag sa så här hade det varit annorlunda då???? Minns beskedet som om det vore lämnat igår och begravningen, S, hade inte varit komplett utan "ride on" eller "without you" . Dessa låtar är för alltid förknippat med dej. Du finns i mitt hjärta och i mina drömmar för alltid. LOVE YOU!
Upplagd av Fetbulan

söndag, augusti 09, 2009

SPA, bröllopsdag och Madonna

Kan helgen bli bättre???
Lämnade barnen på lördag fm och begav oss sedan till Varberg och ASIA SPA. Korkade upp champagnen och skålade lite innan vi åkte upp till SPA-avdelningen. Det var riktigt häftigt att ligga i de varma bassängerna med en vidunderlig utsikt över Varberg och fästningen. När vi tröttnade så gick vi till rummet och sov en stund innan kvällens middag. Gick och tog en öl och började prata med några andra gäster på hotellet och det visade sig att de också hade bröllopsdag den 9:e. De var jättetrevliga och vi hade sällskap med dem på middagen.
Hotellfrukosten var som det brukar så himla gott. Checkade ut och ringde en fd arbetskompis som har stuga i Apelviken. Beslutatde att ta en promenad dit eftersom det blev en del öl och vin kvällen innan. Det var en uppfriskande promenad längs strandremsan och tog ca 1 timme. Vi fikade hos A och C-E och det var väldigt trevligt och sedan traskade vi tillbaka till stan, samma väg. Möra i benen satte vi oss i bilen och drog till Gbg. Lyckades hitta en restaurang med ledigt bord så vi kunde få i oss lite mat. När vi kom ut från restaurangen var kl 17:25 och vi började fundera på vad vi skulle hitta på ända fram till 20 då förband (eller DJ:n) började, så vi småsprang till bio:n och lyckades få biljetter till Johan Falk filmen som började 17:30-sista minuten....Den var rätt bra och ganska brutal.
Sedan var det då dax för Ullevi. DJ:n började vid 20 och harn var grym, hade man inte haft sittplatser hade man dansat loss...det regnade och det såg rätt tufft ut när stora delar av Ullevi hade vita regnponchos på sej.
Så 21:50 kom hon då, M, som alla väntat på. Konserten var kanon, lite ojämn och ljudet var lite grötigt emellanåt, men vilken artist. Allra bäst var de 5 avslutande låtarna, då lyfte sej stadion och stämningen var grym. Hemma igen och ner i sängen, i morgon är det en vanlig dag med jobba och slit. Nu längtar jag efter barnen som jag inte får träffa förrän måndagkväll

fredag, augusti 07, 2009

Mitt nya liv har börjat...

och det går......rätt bra!!!
Pulver soppa 1.5 v och sötsuget är som bort blåst-jippie!! Räddningen är att maken och jag kör samma upplägg, inte lätt att fuska då ju. Kör stenhårt med mitt Sports active och efter 18 pass av 20 på är jag snart i mål och inte tröttnat än. Verkligen kanonträning, trots att jag älskar
att gå på gym och pass så har denna typ av hemträning verkligen funkat denna gången, varierande och riktig tuff träning. Hoppas jag fixar min 30 dagars challenge, men eftersom jag inte är hemma i helgen så kanske det bli någon dags förskjutning, men 20 pass på 31 dgagar är ok oxå. Nu skall jag passa på att njuta och fira lite bröllopsdag med vin , champagne och god mat och inte minst Madonnakonsert.Vi ses